380    10    0  

Flimring i lyspærer

 917     Østfold     0
Jeg har nettopp satt opp en panelovn i et rom som erstattet en varmevifteovn. Etter at panelovnen kom opp har enkelte lyspærer begynt å flimre. Lyspærene som flimrer er slike med litt dunkelt lys som skal gi en varm stemning. Pærer med hvitt lys i samme rom fungerer som normalt. Alt er LED.

Jeg lurer på hva dette kan være. I og med at andre elektiske varmeovner ikke gir flimring i dette rommet/på denne kursen lurer jeg på om det kan være noe med den nyinnkjøpte panelovnen (1500W Mills). Eller kan det være noe annet?

   #1
 5,850     OSLO     0
har du rørt noen koblinger/ledninger/klemmer etc? eller har det bare vært plugget i en stikkontakt?
  (trådstarter)
   #2
 917     Østfold     0
har du rørt noen koblinger/ledninger/klemmer etc? eller har det bare vært plugget i en stikkontakt?


Panelovnen er ikke fastmontert, men går i stikk. Kan godt være at noen koblinger i rommets faste anlegg har blitt rørt, men ikke i det siste. På selve ovnen er den kun montert opp og ført inn i en stikkontakt. Antyder du at svake koblinger kan forårsake dette?

Som nevnt er det ikke flimring når den gamle ovnen var på. Har forsøkt to andre løse stikk-ovner, og det er kun denne nye panelovnen flimringen oppstår.
   #3
 4,474     0
Det er nok PID-reguleringa som kobler ofte pluss LED-lyskilder som gjør at det flimrer. LED-lyskilder avslører spenningsvariasjoner mye tydligere enn glødepærer. Hvis du i tillegg har lange kabler til nettstasjonen din vil spenningsvariasjonene være større enn hvis du bor vegg i vegg med nettstasjonen.
Andre ting som ofte får LED til å flimre er induksjonstopper og elbilladere. De regulerer strømmen av/på fort og en kan ofte se det på lyskildene.
  (trådstarter)
   #4
 917     Østfold     0
Ok. Men er dette noe man må leve med, eller er det mulig (ved enkle tiltak) å gjøre noe med det?
   #5
 25,354     Akershus     0
PID-regulering av en varmeovn? Høres pussig ut. For å regulere en ohms last som en varmeovn ville det være mer fornuftig med on/off-styring med nullgjennomgangskobling. Det ville generere mye mindre støy enn en fasesnittregulering, eventuelt styrt av en Proportional–integral–derivative controller.

Kanskje finnes det støyfilter som kan settes mellom lys og nettet.
Signatur
   #6
 4,474     0
Dette er et bilde fra sidene til Mill. De hevder selv at de bruker pid-regulering av noen av ovnene sine, jeg antar at det stemmer.
Om det er et lurt valg har ikke jeg noen forutsetninger for å mene noe om men at de forstyrrer LED er ikke så mye å lure på. Har vært borti det før
Flimring i lyspærer - Screenshot_20231021_172213_Samsung Internet.jpg - elektrikern
   #7
 38,265     Lillestrøm kommune     0
Reguleringsmetode betyr ikke at en vet hvordan effekt reguleres.

   #8
 25,354     Akershus     0
Den reklamen fra Mills synes å være oppfunnet av et reklamebyrå. De hevder at en skal spare strøm. Javel, om en ser på kurvene for tradisjonell termostat og Mills termostat og integrerer over noe tid, så ser en at de viser nøyaktig samme energiforbruk. Hvor er besparelsen?

I en reguleringssløyfe beregner (PID-)regulatoren et styresignal til pådragsorganet, her «krana" som åpner og stenger for energistrømmen.

Påregnelige løsninger for pådragsorganer er on/off-styring, gjerne med nullgjennomgangskobling for å minimere nettstøy.Alternativt et system med tyristorer for fasesnittregulering av energistrømmen. Fasesnitt et dyrt, det krever filtre for ikke å generere nettstøy. Nettselskapene liker ikke støy så hvorfor generere det helt unødvendig?

Hvis Mills virkelig bruker en slik effektstyring og genererer unødig støy, da er det en grunn til å holde seg langt unna et slikt produkt - en «skittenstrømgenerator".
Signatur
   #9
 38,265     Lillestrøm kommune     0
En sparer strøm ved at termostaten slår ut på samme temperatur enten effektbehovet er stort eller lite

På mange ovner må en kompensere med høyere setting på termostaten pga egenoppvarming det medfører høyere temperatur inne når det er lavere effekt

Så sier dette ikke noe om de faktisk har fått til dette sammenlignet med andre produsenter
   #10
 15,387     0
Hvis en har ovner som slår helt av og på i en relativt høy frekvens så er dette ikke noe bedre. Jeg har en ovn fra år 2000 som driver og slår seg av på hele tiden i tillegg til enorme variasjoner i innstilt temperatur.