(trådstarter)
   #41
 42     0
Er ikke noe takvann her i dag. Kun et fremtidig oppstikk for fremtidig takvann.

Har i dag kun 3 nedløp fra taket. På utklippet av eiendommen er disse plassert oppe i øverste høyre hjørne, og på de to hjørnene nærmest utløpet. Disse ligger da nedstrøms fra punktet med problem og det som vises på bildet.

Er det slik at takvann ikke kan kobles på drensrørene? Er det som er gjort på alle oppstikk rundt huset.
Når jeg ser på utløpet når det regner mye, så ser det ikke ut til at røret er overfylt med vann.

   #42
 2,856     0
Det burde helst vært lagt separate, tette, rør for takvannet helt til drenskummen.

Så lenge drensrøret tar unna både det som kommer fra oppstikkene/taket og det som kommer inn i røret via slissene (som skal vende opp, ikke ned, som enkelte genier gjør for å spare seg å grave det en halv rørdiameter dypere...), så er det ikke noe problem; det oppstår først når kapasiteten overskrides...
   #43
 38,259     Lillestrøm kommune     0
Det er åpninger på siden og opp på drensrør så det står en foss av vann ut av røret hvis du koblet takvann på dette.

Vi hadde cisterne på hytte og du fyller opp 1000L på kort tid

Det er trangt mot fjell hos deg så du må få overflatevann og takvann vekk fra huset kanskje forsvinner da problemet ditt

Hos meg hender det at takrenner renner over det er ikke nok kapasitet på nedløpet som går i rør uten slisser 

Jeg har sjekket at taknedløp er rene ved å spyle gjennom disse men av og til er nedbør mengden for stor

Har du fiberduk og jord øverst sørg for at det er fall vekk fra huset også på fiberduk overflaten
  (trådstarter)
   #44
 42     0
Kan kanskje være at taknedløpet er koblet på som er en av årsakene da. Men samtidig så ser jeg på andre siden av huset at det er tørt på innvendig vegg i kjeller (synlig leca her også). Her er det også veldig tett mellom fjellet og kjellerveggen på utsiden, om ikke tettere.

Så om det skulle være for liten kapasitet på rørene så burde det kanskje vært fuktutslag her også.
Jeg ser også på utløpet at det er en foss fra drensrøret ved mye nedbør, men fossen fyller ikke mer en 1/4 av røret ca. Så i mitt hode burde vel kapasiteten være god nok likevel?

Det med å lede overflatevann vekk. Vi skal etablere steinheller i området hvor det kommer inn. Tenker dere da på å legge duk/plast under steinene som skrår ut? Eller er det nok med steinhellene? Disse blir med åpne fuger så eventuelt vann som treffer disse vil renne ned mellom fugene.
   #45
 38,259     Lillestrøm kommune     0
Spørsmål er hvor overskudd vannet havner, det som renner i grusen

Vi fant ikke svømmebasseng jeg nevnte i starten, for opp til en viss grense trakk vannet seg bort av seg selv Trolig inn under huset

Og så kan overgang såle mur være tettere på andre siden

Det kan være år mellom hver gang drenering blir hardt belastet men med takvann er du trolig der hvert regnvær
   #46
 15,380     0
Hvis det kommer så mye vann inn lokalt noe sted så vil slissene i drensrør helt sikkert være overbelastet. Dvs vannet stiger langt over røret. Da kan det følge inn under gulvet. Det er hvor det er en liten defekt i dette hvor en vil se feilen.
  (trådstarter)
   #47
 42     0
Da har jeg vært i dialog med entreprenør som gravde for oss. Han har sendt over en hel del bilder fra jobben. I tillegg har han kontaktet en takstmann for å høre hva hans tanker er. I ettermiddag har vi tatt en befaring sammen og sett på problemet.

Takstmann sin klare anbefaling er å grave opp igjen og prøve å lede vannet vekk fra veggen. Han mener problemet er at drensplatene ikke er dratt langt nok ned på muren. Se bilde under. Da jeg monterte platene så satte jeg de så langt ned de kom uten å måtte meisle vekk stein som sitter fast i grovstøpen på kjellergulvet. Takstmann mener da at vann som kommer ned langs platene vil samle seg inntil steinen som sitter i grovstøpen og etterhvert da dras opp i kjellergulvet via kapillært oppsug. Hans forslag til løsning er å grave ned til bunn plater og feste på et beslag i bunnen som leder vann som renner på platene vekk fra disse og mot drensgrøften. Videre anbefaler han å legge knotteplast fra grunnmur og ut helt øverst for å lede overflatevann vekk fra veggen før det renner ned.
Han er også tydelig på at takvann må separeres i eget lukket system.

Hva tenker dere om en slik beslagsløsning? Vil det fungere? Kjedelig å måtte grave opp igjen da det medfører mye ekstraarbeid med riving og reetablering av tørrmurer. Disse murene har vi jo allerede tatt ned og opp igjen..

   #48
 15,380     0
Hvis en velger å grave opp igjen så ville jeg lagt dobbelt sett med rør siden det beskrives det som jeg ville kaldt ganske store mengder vann i drensrøret her. Bruk dobbeltvegget med glatt innside men det ser det ut som om det er valgt allerede. Rør for taknedløp kan legges i nivå to også gjerne med litt mere fall så det er ikke noe problem med bredden i bunn.
  (trådstarter)
   #49
 42     0
Takvann legges i nye rør ja, og blir gjort uansett. Spørsmålet er om løsningen med beslag i bunn av drensplaten er en farbar vei, eller om det uansett ikke løser problemet.
   #50
 38,259     Lillestrøm kommune     0
Hvor er gulv overgang høyden lurer jeg på

Du kan jo se på Jackon løsningen de tetter jo muren nederst hvis jeg ikke husker feil

Jeg er skeptisk til å trekke knotteplast utover du samler opp all vanndamp fra grunnen under denne

Men jeg hadde montert knotteplast utenfor drensplatene i tillegg til kanalene i platen har du da noe som er tett